Başlıklar
Bir firmanın sorunlarına çözüm odaklı öneriler sunan ve firmanın gelişmesi için projeler yürüten kişilere AR-GE Mühendisi denir. AR-GE mühendisleri, çözüm odakları çalışmalarının yanı sıra firmanın maliyetini düşürecek, kazancını arttıracak çalışmalar yapmakla da sorumludur. Bir firmanın başarıya ulaşması, ürün çeşidini arttırması ve değişiklikleri takip ederek sektörü yakalamasında AR-GE mühendislerinin büyük katkısı bulunmaktadır.
AR-GE mühendisi olmak için eğitim şartları gerekmektedir. Ayrıca kişi bazı özellikleri de taşımalıdır. AR-GE mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmeli ve şu bölümlerden birini tercih etmelidir;
• Tekstil,
• Gıda,
• Kimya,
• Mühendislik.
Bunların yanı sıra kişi yenilikçi ve öğrenmeye açık olmalıdır. Yerli ve yabancı firmalar tarafından üretilen makineleri, üretim sahalarını ve fikirleri takip etmelidir. Ayrıca bu konuda kendini geliştirmek için kurslar alınabilir.
• Firmanın üretim için harcadığı maliyeti düşürecek ve uzun sürede büyük bir masraftan kurtulmasını sağlayacak çalışmalar yapmak,
• Ürünlerin dayanıklı olmasını sağlamak ve uzun süre kullanılabilirliğini test etmek,
• Yeni yürütülen projeleri takip etmek ve tasarım sürecinde katkıda bulunmak,
• Sektöre, rakip firmalara, dost firmalara ve ilgili diğer alanlara dair araştırmalar yapmak,
• Pazar araştırmasına katkıda bulunmak ve firmanın daha fazla alıcıya ulaşmasını sağlamak,
• Kendi alanından uzman kişiler ile irtibat kurmak ve onlar ile fikir alışverişi yaparak firmaya katkıda bulunmak.
AR-GE Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 9.000 TL - 18.100 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 10.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
AR-GE Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan AR-GE Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. AR-GE Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 3 Yorum
Okan
1 yıl önceSevil Kaan
1 yıl önceSevil Kaan
1 yıl önce