Başlıklar
Üretim yapan bir firmanın tüm ekipmanlarının ve makinelerinin bakımını yapan kişilere Bakım Mühendisi denir. Bakım mühendisleri firmaya ait ekipmanları ve makineleri düzenli aralıklar ile bakıma almakla sorumludur. Genel olarak bir bakım mühendisi sanayi ve inşaat sektöründe görev alır. Sahada çalışan bu bireylerin iyi bir donanıma ve yeterli niteliklere sahip olması beklenir.
Bakım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Bakım mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmeli ve ilgili mühendislik bölümünü kazanmalıdır. Bakım mühendisliği için en uygun bölümler; Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğidir. Ayrıca yurtiçinde ve yurtdışında makineleri tanımak ve bakımının nasıl yapıldığını öğrenmek için eğitimler bulunmaktadır. Buradan sertifika alan ve üniversite okumuş bireyler de bakım mühendisi olabilmektedir.
• Firmaya ait olan makinelerin bakım ve onarım işlemlerini yapmak,
• Periyodik bir çizelgeyi takip etmek ve üretimin aksamasının önüne geçmek,
• Makinelerin parçalarını kontrol etmek ve gerekli olan parçaların tedarik edilmesi için satın alma departmanıyla iletişim kurmak,
• Onarılan ya da yeni parçanın makineye eklenmesini sağlamak,
• Ekipman, araç ve gereçlerin düzenli aralıklar ile bakımını yapmak,
• Makinelerin tam verimli çalıştığından emin olmak ve çıkan ürünlerin kalite standartlarına uygun olup olmadığını denetlemek,
• Bakımı yapılan makine ve ekipmanların raporunu tutmak,
• Anlık gelişen arızalar karşısında etkili ve kalıcı çözümler oluşturmak.
Bakım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 4.700 TL - 12.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2021 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Bakım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Bakım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Bakım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış