Başlıklar
Bir firmanın içerisinde yer alan ekipmanların, tezgahların ve makinaların bakımı ve onarımıyla ilgilenen, personeli yönlendiren ve planlama sürecini takip eden kişilere Bakım Onarım Mühendisi denir. Bakım onarım mühendisleri belli bir periyodik çizelgeyi takip ederek firmanın üretimini aksatmayacak şekilde makineleri onarmakla ve onartmakla sorumludur.
Bakım onarım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Bakım onarım mühendisi olmak isteyen bireyler, lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmeli ve Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ya da Elektrik Elektronik Mühendisliğini tercih etmelidir. Bu bölümlerden birini başarıyla bitiren bireyler bakım onarım mühendisi olabilir.
• Firmanın makinelerini denetlemek ve verimli olduklarından emin olmak,
• Verimi yetersiz olan makineleri tespit etmek ve yeterli verim alınması için iyileştirmeler yapmak,
• Fabrikanın istenilen hedefe ulaşması için ve yeterli üretimi yapabilmesi için yeni makinelerin alınmasını sağlamak, bu durumu ilgili departmanlara bildirmek,
• Makinelerin parçalarını temizlemek ve yağlamak,
• Makine parçalarında sorun gelmesi halinde revizyon ve değişim işlemlerini yapmak,
• Makinelerin ürettiği ürünleri değerlendirmek ve kalite denetimi yapmak,
• Periyodik aralıklar ile makineleri bakıma almak ve onarmak,
• Bakım raporlarını düzenli bir şekilde kayıt altına almak ve saklamak,
• Makineler için alınan yeni parçaların monte işlemlerini yapmak ve test etmek,
• Bakım süreçleri için planlamalar yapmak ve uyulmasını sağlamak.
Bakım Onarım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.400 TL - 22.000 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Bakım Onarım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Bakım Onarım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Bakım Onarım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış