Başlıklar
Ekran kartı, klavye, modem, yazıcı, işlemci, bellek ve benzeri bilgisayar bileşenlerinin tasarlanması, üretilmesi ve iyileştirilmesi gibi önemli süreçlerde yer alan kişilere Bilgisayar Mühendisi denir. Bilgisayar mühendisleri, firmanın yeni çıkaracak olduğu ürünleri test etmekle ve iyileştirmekle sorumludur. Ayrıca yazılım alanı ve algoritma alanıyla ilgilenen bilgisayar mühendisleri de bulunmaktadır.
Bilgisayar mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Bilgisayar mühendisi olmak isteyen bireyler liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavına girmeli ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanacak yeterli puanı almalıdır. Burada dört sene eğitim alan bireyler bilgisayar mühendisi olabilir.
• Halihazırda üretilmiş olan ürünleri ve teknolojileri test etmek ve bakımını yapmak,
• Yeni yapılacak olan ürünlerin kararlı sürüme geçmesi için testler yapmak,
• Anakart, bellek, ekran kartı, klavye, yazıcı, işlemci ve modem gibi bilgisayar bileşenlerinin üretim ve tasarım sürecinde yer almak,
• Bilgisayar donanımlarını periyodik düzen ile kontrol etmek ve sorunları tespit etmek,
• Tespit edilen sorunları kalıcı bir şekilde çözecek yenilikçi fikirler üretmek,
• Mobil uygulamalar yazmak ya da yazılmasını sağlamak için yazılımcı ekip ile iş birliği içerisinde çalışmak,
• Ağ denetimi yapmak ve firmanın internet bağlantısının hızlı ve kesintisiz olduğundan emin olmak,
• Bulut depolama gibi hizmetleri verimli bir şekilde kullanmak ve firmanın önemli verilerini düzenli aralıklar ile yedeklemek.
Bilgisayar Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 13.200 TL - 24.450 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Bilgisayar Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Bilgisayar Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Bilgisayar Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Reyhan
1 yıl önce