Başlıklar
Hastanın bakımını kolaylaştıracak, sağlığına daha hızlı kavuşmasını sağlayacak araştırmalar yapan ve sorunları tespit ederek, çözüm üreten kişilere Biyomedikal Mühendisi denir. Biyomedikal mühendisler, yapay vücut parçaları, yapay iç organlar ve benzeri tıbbi ihtiyaçlar üretmekle sorumludurlar. Tasarım ve üretim süreçlerinde yer alırlar.
Biyomedikal mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Biyomedikal mühendisi olmak isteyen bireyler, lise eğitimini tamamlamalı ve üniversite sınavına girmelidir. Sınavda başarı gösteren ve yeterli puanı alan bireyler, Biyomedikal Mühendisliği bölümünü tercih etmeli ve dört sene boyunca eğitim almalıdır. Eğitimini alan ve başarıyla mezun olan bireyler biyomedikal mühendisi olabilir.
• Kliniklerde yer alan personellere, ekipmanların nasıl düzgün bir şekilde kullanılacağı hakkında eğitim vermek,
• İnsanlar ve hayvanların sağlığını iyi yönde etkileyecek araştırmalar yapan mühendisler ile iletişim halinde olmak ve onlarla iş birliği yapmak,
• Biyomedikal ekipmanları test etmek, verimliliğini arttırmak ve güvenli olmasını sağlamak,
• Biyomedikal ekipmanların kurulumlarını yapmak,
• Ekipmanların düzenli aralıklar ile bakımını, ayarlamasını ve onarımını yapmak,
• Firmalara biyomedikal ekipmanlar ile ilgili teknik destek hizmeti sunmak,
• Yapay vücut parçaları tasarlamak ve en iyi verimin alınabilmesi için testler yapmak,
• Yeni çıkarılacak olan ilaçların testlerini yapmak,
• Bilgisayar ortamında oluşturulan sanal simülasyonlar ile ilaçların ortaya çıkaracağı iyi ve kötü etkileri test etmek,
• Diğer sağlık çalışanları ile iş birliği yapmak.
Biyomedikal Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 12.400 TL - 24.700 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Biyomedikal Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Biyomedikal Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Biyomedikal Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış