Başlıklar
Eğitim süresini tamamladıktan sonra çalışmaya başlayan çevre mühendisleri için belirlenen çevre mühendisliği maaşları tercih edilen sektöre göre değişebilir. Bu nedenle özellikle çalışmaya başlamayı düşünenler farklı sektörlerde yapacakları görüşmeler doğrultusunda belirlenen maaşlar konusunda ayrıntılı bilgi alabilirler. Farklı alanlarda çalışma imkanı bulan çevre mühendisleri tercih etmiş oldukları sektöre göre maaş alabilirler.
Özellikle elde edilen deneyime göre mühendis maaşları zaman içerisinde artmaktadır. Deneyimin ve çalışma yılının artması durumunda sektörde özellikle belirlenen maaş seçenekleri yükselmektedir. 2020 yılında eğitimini tamamlamış veya daha önce çalışan mühendisler yeni iş başvurusu yaparken özellikle belirlenen maaşları değerlendirerek en uygun maaşlar üzerinden çalışma imkanı elde edebilirler.
İnsan sağlığına ve refahına uygun çevre koşullarının oluşturulması için çabalayan Çevre Mühendislerinin diğer mesleki sorumlulukları ise;
Çevre Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.940 TL - 8.750 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2021 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Kurumlarda ve Özel sektörde hizmet veren Çevre Mühendisi maaşları ne kadar? Çevre Mühendisi maaşları üst kısımda listelenmektedir. Mühendislerin çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından ananim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış