Başlıklar
Deniz yapıları ile ilgili çalışma alanına sahip olan deniz teknolojisi mühendisi, kıyılar ve deniz ile ilgili sistem düzenlemesi yapar. Kıyılarda ve denizlerde deniz taşıtı ve sistem üretimi, düzenlenmesi görevini üstlenir. Liman, duba, fener gibi açık yapılardaki dayanıklılığın ve hidrodinamiğin sağlanması için gerekli düzenlemeyi sağlar. Denizlerin dibine boru döşemek gibi zor işlemleri gerçekleştirir.
Denizlerde yer alan doğal zenginliklerin tespitini yapar. Bunun için de gerekle teknolojiyi kullanır, inşaat faaliyetlerini gerçekleştirir. Standartlara uygun olarak faaliyet gösterdiği inşaat çalışmaları ile beraber kontrollerden de sorumludur.
İlgili Üniversitelerin Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği bölümünden mezun olurlar. Dört yıllık eğitim sonrasında lisans mezunu olarak mühendislik unvanı alırlar. Deniz kirliliği ve önlenmesi konusunda uzmanlığa sahiptirler.
Deniz teknolojisi mühendisliği programına girmek isteyenlerin isteyen öğrenciler üstün bir yeteneğe sahip, denizcilik ile ilgili ve bu alanlarda başarı hedefleyen, dikkatli bir gözlemci olmaları ve açık havada çalışmaya hevesli olmaları gerekebilir.
Deniz Teknolojisi Mühendisleri; projelendirme, analiz, testler uygulama, rapor oluşturma gibi görevlerde bulunabilir. liman, fener, duba gibi birçok proje içerisinde bulunurlar.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü öğrencileri eğitim dönemi boyunca aşağıdaki bazı derslerden sorumlu olabilir.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.300 TL - 7.400 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2021 yılı için ortalama 4.600 TL'dir. Emekli İkramiyesi ile; Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145.000 TL'dir.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi, üst kısımda listelenmektedir. Deniz Teknolojisi Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından ananim olarak paylaşılan ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık göstermektedir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış