Başlıklar
Ekran kartı, işlemci, hafıza kartı, bellek ve diğer bilgisayar bileşenlerinin tasarım sürecinde yer alan, geliştirmeler ve iyileştirmeler yapan kişilere Donanım Mühendisi denir. Donanım mühendisleri yeni ürünlerin çıkışında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca mevcut ürünlerde yer alan sorunları da tespit ederek çözüm odaklı çalışmaktadır.
Donanım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Donanım mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmeli, Bilgisayar Mühendisliği ya da Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birisini kazanmalıdır. Burada dört sene eğitim gören ve başarıyla mezun olan bireyler uygun nitelikleri taşıyorsa donanım mühendisi olabilir.
• Yeni üretilecek olan ekran kartı, işlemci, hafıza kartı, bellek, modem ve ana kartın tasarım sürecinde yer almak,
• Yeni üretilen olan ürünü, seri üretime almak için detaylı testler yapmak,
• Testler esnasında tespit edilen sorunları raporlamak ve onarmak,
• Halihazırda üretilmiş olan ürünleri düzenli aralıklar ile kontrol etmek ve sorunları tespit etmek,
• Tespit edilen sorunlara kalıcı çözümler üretmek için yenilikçi fikirler sunmak,
• Teknoloji alanında diğer firmaları ve yapılan ürünleri takip etmek, test etmek ve fikir edinmek,
• Yeni üretilen bir bileşeni diğer bileşenler ile ayrı ayrı kontrol etmek ve çakışmaların önüne geçmek,
• Firmaya veya kuruma ait donanımları değerlendirmek ve kullanıcın ihtiyaçları doğrultusunda yeni donanımlar sağlamak.
Donanım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 13.500 TL - 24.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Donanım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Donanım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Donanım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış