Başlıklar
Elektrik ile çalışan motorlar, radarlar ve navigasyonlar gibi geniş kapsamlı bir ürün yelpazesini tasarlayan, test eden ve onaran kişilere Elektrik Elektronik Mühendisi denir. Elektrik elektronik mühendisleri, bir firmada üretim sahasında çalışabildiği gibi, otomobil ve uçak sanayilerinde de elektrik sistemlerinin tasarım görevini üstlenebilir.
Elektrik elektronik mühendisi olmak için eğitim şartı zorunludur. Elektrik elektronik mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına sayısal alandan girmelidir. Sınavda yeterli puanı alan bireyler, Elektrik Elektronik bölümünü tercih etmeli ve burada dört sene boyunca eğitim almalıdır. Bölümü başarıyla tamamlayan bireyler, elektrik elektronik mühendisi olarak iş hayatına atılabilir.
• Yenilikçi fikirler öncülüğünde sistemler, devreler ve cihazlar tasarlamak,
• Mevcut olan sistemlerin ve ürünleri gelişmesine ve iyileşmesine katkıda bulunmak,
• Sistemin ihtiyacı olan elektriği ve maliyeti hesaplamak,
• Yapılan ve yapılacak olan ürünleri düzenli olarak takip etmek ve teknik sorunları tespit etmek,
• Tespit edilen teknik sorunlara kalıcı ve yenilikçi çözümler üretmek,
• Yeni bileşen tasarımlarında katkıda bulunmak,
• Elektrik ile çalışan araçların ve sistemlerin düzenli olarak denetimini yapmak ve sorunları tespit etmek. Tespit edilen sorunları raporlamak ve çözüm üretmek,
• Firmanın elektrik ile ilgili konularında yardımcı olmak ve danışmanlık yapmak,
• Firmaya elektrik konularında tavsiyelerde bulunmak,
• Personeller ve diğer mühendisler ile iş birliği yapmak.
Elektrik Elektronik Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.300 TL - 9.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Elektrik Elektronik Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Elektrik Elektronik Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Aslı
1 yıl önce