Başlıklar
Elektrik ve elektronik alanında eğitim görmüş, elektriğe dair ustalaşmış ve geniş bir iş yelpazeni üstelenen kişilere Elektronik Mühendisi denir. Elektronik mühendisleri; elektronik aletlerin, sistemlerin ve iletişimin en verimli şekilde çalışması için geliştirmeler ve denetlemeler yapmakla sorumludur.
Elektronik mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Elektronik mühendisi olmak isteyen bireyler, lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Yeterli puanı alan bireyler, dört yıl boyunca eğitim verilen Elektrik – Elektronik Bölümünü tercih etmeli ve buradan başarıyla mezun olmalıdır.
Ayrıca elektronik mühendisleri birçok farklı cihaz kullanmayı bilmelidir. Osiloskop, Jenaratör, Motor, Optik Ölçüm Aletleri, Avometre, Entegre Sistemler ve Bilgisayar bu cihazlar arasında en bilinenleridir. Bu aletleri kullanmayı bilen kişiler sektörde daha verimli olabilir.
• Elektronik aletlerin tasarım ve üretim aşamalarında yer almak,
• Elektrik üretilmesini sağlayan sistemler geliştirmek,
• Halihazırda var olan elektrik sistemlerinin ve araçların daha verimli olmasını sağlamak,
• Elektriğin düzgün bir şekilde iletilmesini sağlamak için çalışmalar yapmak,
• Firmaya elektrik ve elektronik hakkında danışmanlık yapmak,
• Firmanın elektrik sistemini ve elektronik aletlerini kontrol etmek,
• Düzenli aralıklar ile sistemi ve aletleri onarmak, bakım işlemlerini yapmak,
• Firmaya elektrik konusunda daha verimli olabilecek tavsiyelerde bulunmak,
• Diğer personeller ve yetkililer ile iş birliğinde bulunmak.
Elektronik Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.900 TL - 12.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Elektronik Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Elektronik Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Elektronik Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Fatma
1 yıl önce