Başlıklar
İletişim ve yayına dair sistemlerin üretiminde, tasarımında, test aşamasında ve kontrolünde yer alan profesyonel kişilere Elektronik ve Haberleşme Mühendisi denir. Elektronik ve haberleşeme mühendisleri firmanın üretmiş olduğu bir sistemi ya da bileşeni diğer bir iletişim sistemine entegre etmekle sorumludur.
Elektronik ve haberleşme mühendisi olmak için eğitim almak zorunludur. Elektronik ve haberleşme mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini tamamladıktan sonra sayısal alandan üniversite sınavına girmeli ve yeterli puanı elde etmelidir. Dört yıl boyunca eğitim verilen Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü bitiren kişiler elektronik ve haberleşme mühendisi unvanını almaktadır.
• Televizyon, ses sitemleri, hoparlör, kulaklık ve benzeri elektronik aletlerin tasarlanmasını sağlamak ve üretim aşamalarını yönetmek,
• Tasarlanan ürünler için bilgisayar ortamında modelleme yapmak ve prototip hazırlamak,
• Yayın için kullanılan tüm araçların daha verimli olmasını sağlamak için geliştirmeler yapmak,
• Araçları test etmek ve denetimini yapmak,
• Bakıma ve onarıma ihtiyacı olan araçları düzeltmek,
• İşletim sistemlerini değerlendirmek ve tasarım değişikliklerinde yer almak,
• Sahada çalışmak ve bakım işlemlerini üstlenmek,
• Personellerle, diğer mühendislerle ve yönetimdeki kişilerle düzenli iletişim kurmak ve iş birliği yapmak,
• Mesleki gelişimi sürdürmek için elektronik, iletişim ve benzeri sektörleri takip etmek ve yeniliklerden haberdar olmak.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 4.100 TL - 5.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Elektronik ve Haberleşme Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Sefer
1 yıl önce