Başlıklar
Bazı meslek grupları vardır ki sürekli olarak tercih edilen, iş imkânları kısıtlı olsa bile tamamen hayal olarak okunabilen yani sevilen bölümlerdir. Ancak bir takım bölümler ise hem kazanması hem okuması hem de çalışması oldukça zordur.
Bu bölümlerden biri olan havacılık ve uzay mühendisliği, çoğu kişinin tam olarak ne iş yaptığını bilmediği bölümdür. Çok iyi derecede İngilizce isteyen ve yıllık alınan öğrenci sayısının çok az olduğu bir bölüm olarak havacılık ve uzay mühendisliği nedir? Havacılık ve uzay mühendisliği ne iş yapar? İşte aradığınız tüm cevaplar burada.
Bilinenin aksine ülkemizde havacılık ve uzay sektörü her geçen gün artmakta ve kendini göstermektedir. Ülkemizde bulunan birçok özel havayolu şirketinin yanı sıra askeri havayolları ve turistik havayolları bulunmaktadır. Havacılık ve uzay mühendisliği bölümü sadece askeri veya sadece özel değil sektördeki tüm havayollarını kapsayan bir bölümdür.
Bir uçağın yeniden tasarlanması, çizilmesi, geliştirilmesi gibi her konuda devreye giren havacılık ve uzay mühendisliği, yabancı dilin yanı sıra matematik ve fizikte istemektedir. Uçağın havada kalmasından inmesine, tasarlanmasından geliştirilmesine kadar her noktada matematik ve fizik kullanılmaktadır.
Biraz daha detaylı olarak bahsetmek gerekir ise havacılık ve uzay mühendisliği, havacılığın olduğu her yerde iş yapar. Sadece tek bir alanda; örneğin ulaştırmada değil askeri alanda da hizmet verir. Çok ciddi ve bir o kadar da güzel bir meslek olan havacılık, okuması da kazanması da en zor mesleklerden bir tanesidir. Sadece ülkemizde değil dünya genelinde bir iş potansiyeline sahiptir. Havacılık ve uzay mühendisliği ne iş yapar sorusunun cevabı kısaca budur.
Havacılık ve Uzay Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.500 TL - 8.000 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Havacılık ve Uzay Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Havacılık ve Uzay Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Havacılık ve Uzay Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından ananim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Uygar
1 yıl önce