Başlıklar
Su ve ilgili yapılar ile ilgilenen kişilere Hidrolik Mühendisi denir. Hidrolik mühendisleri; su şebekeleri, limanlar, yer altı suları ve ilgili diğer yapılar ile ilgilenmekle sorumludur. Bu yapıların tasarım ve modelleme sürecinde büyük bir rol oynamaktadır. Yapıların içerisinde yer alan suyun hareketi, yönetimi, toplanması ve dağıtılması gibi planlamalar da hidrolik mühendislerinin ana görevleri içerisinde yer alır.
Hidrolik mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Hidrolik mühendisi olmak isteyen bireyler, lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda başarı sağlamalısınız. Yeterli puanı alan bireyler, İnşaat mühendisliğini tercih etmeli ve dört yıl boyunca eğitim görmelisiniz. ALES, yabancı dil sınavı ve bilim sınavına girerek Hidrolik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmalısınız.
• Suyun mekaniği ile ilgili oluşan sorunlara kalıcı ve yenilikçi çözümler üretmek,
• Doğa olaylarına karşı önlemler alınmasını sağlamak,
• Doğa olayları ile oluşan su, hava ve zemin sorunlarına kalıcı ve yenilikçi çözümler üretmek,
• Boru hatları, drenaj projeleri, depolama sistemleri gibi birçok su ile ilgili sistemlerin inşa aşamalarını planlamak ve tasarlamak,
• Boru hattı gibi su ile ilgili yapıların düzenli aralıklarla kontrolünü ve bakımını yapmak.
Hidrolik Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.900 TL - 9.000 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Hidrolik Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Hidrolik Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Hidrolik Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Pervin
1 yıl önce