Başlıklar
Bir firmanın içerisindeki güvenlik sorunlarını tespit eden ve firma çalışanlarının bundan etkilenmemesi için çalışmalar yürüten kişilere İş Güvenliği Mühendisi denir. İş güvenliği mühendisin ana görevi personelin ve firmanın zarar görmemesi için güvenlik programları oluşturmaktır.
İş güvenliği mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. İş güvenliği mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda yeterli puanı almalıdır. Yeterli puanı alan bireyler, dört yıl boyunca eğitim verilen Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih etmeli ve başarıyla mezun olmalıdır. Daha sonra İş Güvenliği Mühendisi Yetkilendirme Belgesi alınmalıdır.
• Üretim hattının, araçların, ekipmanların ve ürünlerin güvenlik yönetimine uygun olup olmadığını kontrol etmek,
• İş yerinde meydana gelen bir kazayı incelemek ve bunun hangi sebeple olduğunu öğrenmek,
• Yanlış bir sebepten dolayı kaynaklanıyorsa, bu durumun çözülmesi için çalışmalar yapılmasını sağlamak,
• Kaza raporlarını incelemek,
• Yönetim departmanı ile iş birliği içerisinde çalışmak ve oluşabilecek kazaların önüne geçmek için çalışmalar yürütülmesi için tavsiyelerde bulunmak,
• Düzenli aralıklar ile ekipmanları kontrol etmek ve oluşan arızaların giderilmesini sağlamak,
• Tehlikeli bir durum karşısında tahliye işlemini gerçekleştirmek için önceden programlar hazırlamak,
• Çalışanlara ve yetkililere iş güvenliği hakkında eğitimler hazırlamak ve sunmak.
İş Güvenliği Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.900 TL - 12.100 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
İş Güvenliği Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan İş Güvenliği Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. İş Güvenliği Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Seyfi
1 yıl önce