Başlıklar
Bir firmanın, kişinin veya kurumun ihtiyaç duyduğu Java yazılımlarını tasarlayan, onaran ve değiştiren kişilere Java Yazılım Mühendisi denir. Java yazılım mühendisi, karşı tarafın ihtiyaçlarını belirler ve Java dilinde kodlamalar yaparak karşılamaya çalışır. Yazılım süresince testler yapar ve uygulamanın verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.
Java yazılım mühendisi olmak isteyen bireyler için eğitim şartı bulunmaktadır. Java yazılım mühendisi olmak isteyen bireyler, lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra üniversite sınavına sayısal alandan giriş yapmalıdır. Sayısal alanda başarı gösteren bireyler; Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birini tercih etmeli ve başarıyla mezun olmalıdır.
Java yazılım mühendisi olmak için sadece üniversitelerde görülen eğitim yeterli değildir. Java teknolojisini yakından takip eden ve Java diline tam anlamıyla hakim olan kişiler Java yazılım mühendisi olabilir.
• Tasarım, kodlama ve test gibi yapım süreçlerini yönetmek ve gerçekleştirmek,
• Yapılan yazılım için bir ara yüz tasarlamak ve algoritmalar ile desteklemek,
• Yazılımın düzenli bir şekilde onarım ve bakım işlemlerini gerçekleştirmek,
• Test aşamasında çıkan bir soruna kalıcı ve etkili çözüm bulmak,
• Yazılım tamamlandıktan sonra kullanıcılarda çıkan problemleri öğrenmek ve kalıcı çözümler sunmak,
• Firmalara Java yazılım konusunda destekte bulunmak ve saha için kurulum işlemlerini gerçekleştirmek,
• Kullanıcılara yazılım hakkında eğitim vermek.
Java Yazılım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 4.000 TL - 15.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Java Yazılım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Java Yazılım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Java Yazılım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 3 Yorum
Turgay
1 yıl önceKamuran Golatan
1 yıl önceOkan
1 yıl önce