Başlıklar
Bir şirketin ürettiği ürünleri değerlendiren ve yeterli kalitede olduğunu onaylayan kişilere Kalite Kontrol Mühendisi denir. Kalite kontrol mühendisleri, firmanın talep etmiş olduğu standartların altına düşülmemesini sağlar. Müşterilerin taleplerini de göz alarak, üretim hattının işleyişini yönetmekle sorumludur.
Kalite kontrol mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Kalite kontrol mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okuldan mezun olmalıdır. Daha sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda yeterli puanı elde etmelidir. Üniversitelerde mühendislik bölümlerinden birinde dört sene eğitim alan ve başarıyla mezun olan kişiler, kendi sektörüne uygun bir firmada kalite kontrol mühendisi olarak kariyer yapmaya başlayabilir.
• Firmanın standartları doğrultusunda üretim yapılmasını sağlamak,
• Üretim hattını kontrol etmek ve kalitede oluşan sorunlara yönelik kalıcı, etkili ve yenilikçi çözümler üretmek,
• Üretimde personellerin ve makinelerin yapmış olduğu hataları belirlemek ve giderilmesini sağlamak,
• Üretim hattının verimini arttırmak için makinelerin ya da personellerin değişmesini sağlamak,
• Gerekli olan ekipmanların, makinelerin ve personellerin alınmasını sağlamak,
• Ürünler hakkında kalite raporu hazırlamak ve yetkili kişiye teslim etmek,
• Müşteri ile görüşmek ve talep edilen standartlarda ürün üretilmesini sağlamak,
• Üretimde yer alan sorumluluklar ile iş birliği içerisinde çalışarak, verimin arttırılmasını sağlamak,
• Yönetim ekibi ile yapılan toplantılara katılmak ve sunum yapmak.
Kalite Kontrol Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.000 TL - 8.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Kalite Kontrol Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Kalite Kontrol Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Kalite Kontrol
Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Ahmet Can Kaçar
1 yıl önce