Başlıklar
Bir firmanın ürettiği ürünleri denetleyen, kalite standartlarında olduğundan emin olan kişilere Kalite Mühendisi denir. Kalite mühendisleri üretilen partileri kontrol eder ve müşterinin taleplerine göre olduğundan emin olarak, onaylar. Herhangi bir kalite sorunu tespit ettiğinde, üretim hattına bunu bildirir ve düzeltilmesini sağlar.
Kalite mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Kalite mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okulu tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Sınavda mühendislik bölümleri için gerekli olan sayısal alandan yeterli puanı alan bireyler, dört senelik eğitim hayatından sonra kalite mühendisi olmak için uygun hale gelir.
Türkiye’de Kalite Mühendisliği için ayrı bir bölüm bulunmamaktadır. Yurtdışında okumak isteyenler ise QA ve QC bölümlerini tercih ederek kalite alanında yeterli bilgiye sahip olabilir ve kariyer yapabilir.
• Müşterilere danışmanlık yapmak ve kalite konusunda bilgilendirme sağlamak,
• Ürünlerin kalitesini arttıracak sistemler ve çalışmalar yürütmek,
• Mevcut olan ürünlerdeki kalite hatalarını tespit etmek ve sorunun kaynağını belirlemek,
• Sorunun kalıcı bir çözüme ulaşması için yenilikçi ve etkili yollar üretmek,
• Ölçüm cihazları ve test cihazları aracılığı ile ürünlerin kalitesini test etmek,
• Fabrika standartlarında üretim yapıldığından emin olmak,
• İşçilerin ve üretim hattının yeterli standartları karşıladığından emin olmak,
• Çalışan personelleri yönlendirmek ve eğitim vermek,
• Diğer mühendisler ve yetkili kişiler ile iş birliği içerisinde çalışmak.
Kalite Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.200 TL - 7.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Kalite Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Kalite Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Kalite Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış