Başlıklar
Endüstriyel firmalarda ve inşaatlarda, metal birleşimi olarak adlandırılan kaynak işlemlerini yürüten kişilere Kaynak Mühendisi denir. Kaynak mühendisleri, kaynakla ilgili olan işlemleri projeye döker ve uygulanmasını sağlar. Mevcut olan kaynak işlemlerini takip etmek ve personeli yönlendirmekle sorumludur. Üretimin kaliteli ve verimli olmasını sağlayarak, firmaya katkıda bulunur.
Kaynak mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Kaynak mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Üniversite sınavında sayısal alanda yeterli puanı alan bireyler, Metal, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği gibi ilgili mühendislik bölümlerini tercih etmeli ve dört yıl eğitim almalıdır. Daha sonra üniversitelerin düzenlemiş olduğu Uluslararası Kaynak Mühendisliği programına girmeli ve tamamlamalıdır. Bu şartları yerine getiren bireyler kaynak mühendisi unvanına sahip olur ve kariyer hayatına başlayabilir.
• Kaynak için gerekli olan tasarımları yapmak ve analiz etmek,
• Gerekli olan personel sayısını ve malzemeleri belirlemek,
• Proje için gerekli olan kaynak işlemini belirlemek ve yapılmasını sağlamak,
• Firmanın kullanmış olduğu makineler hakkında personele bilgi vermek ve onları eğitmek,
• Gerekli olan makinelerin ve ekipmanların alınmasını sağlamak,
• Projeler için gerekli olan evrakları hazırlamak,
• Kaynak ekipmanların bakım ve onarım işlerinin yapılmasını sağlamak,
• Personellerle, diğer mühendislerle ve yönetim ekibi ile düzenli iletişim kurmak ve iş birliği yapmak.
Kaynak Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.200 TL - 12.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Kaynak Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Kaynak Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Kaynak Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış