Başlıklar
Üretim sürecinde kullanılacak olan maddelerin daha verimli hale gelmesini sağlayan kişilere Kimya Mühendisi denir. Kimya mühendisle; uzay araştırmalarında, savunma sanayide, uçak ve havacılık sanayide büyük bir rol almaktadır. Ayrıca üretim yapan ve elektronik ile ilgilenen firmalarda da üretim sahasında etkin bir rol oynar.
Kimya mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Kimya mühendisi olmak isteyen bireyler lise veya dengi bir okulu tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Üniversite sınavında sayısal alanda yeterli puanı alan bireyler, Kimya Mühendisliği bölümünü tercih etmeli ve dört sene boyunca eğitim görmelidir. Dört sene eğitimi tamamlayan ve başarıyla mezun olan bireyler kimya mühendisi olarak kariyer hayatına başlayabilir. Özel sektörde çalışmak için üniversite tamamlamak yeterlidir ancak kamu kurumlarında görev alabilmek için Kamu Personel Seçme Sınavı’na girmeli ve yeterli puanı almanız gerekir.
• Modellemeler ve tasarımlar yapmak,
• Projelerin süreçlerini gözden geçirmek, takip etmek ve analizlerini yapmak,
• Projeye uygun tasarımlar ve prototipler geliştirmek,
• Üretim sürecinde meydana gelen hataları tespit etmek,
• Tespit edilen hatalara yenilikçi, kalıcı ve etkili çözümler üretmek,
• Üretim hattı ile ilgili veri toplamak ve yorumlamak,
• Personelleri yönlendirmek ve üretim sürecinden en iyi verimin alınmasını sağlamak,
• Personellerle, diğer mühendislerle ve yönetim ekibi ile iş birliği yaparak, firmanın daha iyi bir işleyişe sahip olmasını sağlamak.
Kimya Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.000 TL - 10.000 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Kimya Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Kimya Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Kimya Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Kevser
1 yıl önce