Başlıklar
Mekanik ile ilgili sistemleri inceleyen, çalışmasını sağlayan, onaran ve parça değişimi yapan kişilere Mekanik Mühendisi denir. Mekanik mühendisleri araştırma ve geliştirme işlemlerinde bir firma için büyük önem arz etmektedir. Firmanın ihtiyaçlarına göre makine ve sistemleri belirler, tedarik edilmesini sağlar.
Mekanik mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Mekanik mühendisi olmak isteyen bireyler lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra sayısal alandan üniversite sınava girmeli ve yeterli puanı elde etmelidir. Yeterli puanı elde eden bireyler, İnşaat Mühendisliği ya da Makine Mühendisliği bölümünü tercih etmeli ve dört yıl boyunca eğitim almalıdır. Üniversitelerden başarıyla mezun olan bireyler, makine mühendisi olarak kariyer hayatına başlayabilir.
Ayrıca bir makine mühendisi düzenli ve disiplinli çalışabilmeli, AutoCAD ve SolidWorks gibi programları kullanabilmeli, projeler için çizim yapabilmeli ve diğer takım arkadaşlarıyla uyum içinde çalışabilmelidir.
• Mekanik sistemlerin tasarımını yapmak ve modellemek,
• Bilgisayar ortamında programlar kullanarak, modellemeler ve tasarımlar yapmak,
• Tespit edilen tasarım hatalarını gidermek için çalışmalar yürütmek,
• Üç boyutlu tasarımlar ile projenin hayata geçirilmeden önce nasıl bir etki oluşturacağını ön görmek,
• Malzemeleri araştırmak ve en uygun haliyle tedarik edilmesini sağlamak,
• Geliştirilmekte olan ürünleri kontrol etmek ve test etmek,
• Test esnasında ortaya çıkan sorunlara kalıcı ve yenilikçi çözümler üretmek.
Mekanik Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.200 TL - 13.400 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2022 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Mekanik Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Mekanik Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Mekanik Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Berfin
7 ay önce