Başlıklar
Üretilmiş olan araçların ve makinelerin verimliliğini arttıran, yeni üretilecek araçlar için tasarım ve modelleme yapan kişilere Mekatronik Mühendisi denir. Mekatronik mühendisleri; elektronik, bilgisayar ve mekanik gibi alanlarda uzman kişilerdir. Bu alanların hepsinden yararlanarak, firmanın istemiş olduğu yeni ürünleri ya da değişikleri yapmakla sorumludur. Yapılacak olan projeler için testler yapar ve çözümler üretir.
Mekatronik mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Mekatronik mühendisi olmak isteyen bireyler, önce lise veya dengi bir okulu tamamlamalıdır. Daha sonra üniversite sınavına girmeli ve gereken bölüm için yeterli puanı almalıdır. Sayısal alanda başarı gösteren bireyler, üniversitelerde Mekatronik Mühendisliği bölümünü tercih etmeli ve burada dört yıl boyunca eğitim görmelidir. Dört yıllık eğitim hayatını tamamlayan ve başarıyla mezun olan bireyler, mekatronik mühendisi unvanını alarak, iş hayatına başlayabilir.
• Mekanik olan, elektrik ile çalışan ve bilgisayar ile bağlantılı olan sistemleri yönetmek, oluşan sorunları tespit etmek,
• Tespit edilen sorunlara yeni çözümler üretmek. Bu çözümleri üretirken teknik bilgiyi kullanmak ve çözümlerin, yenilikçi ve kalıcı olduğundan emin olmak,
• Üretim hattı için verimliliği arttıracak çözümler üretmek,
• Yeni geliştirilecek olan ürünleri analiz etmek ve iyileştirme çalışmaları yürütmek,
• Personelleri yönlendirmek ve onlara yardımcı olmak,
• Diğer mühendisler ve yetkili kişiler ile iş birliği içerisinde çalışarak üretim hattının en verimli şekilde çalışmasını sağlamak.
Mekatronik Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.000 TL -9.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Mekatronik Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Mekatronik Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Mekatronik Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 2 Yorum
Ulaş
1 yıl önceSelami Cankuş
1 yıl önce