Başlıklar
Ağaçlardan elde edilen ürünlerin tasarımını ve işlemesini yapan kişilere Orman Endüstri Mühendisi denir. Orman endüstri mühendisleri, ağaç kullanarak üretim yapan bir firmada; karton, parke, kağıt ve benzeri tüm ürünlerin tasarımını yapar ve üretim hattını yönetir.
Orman endüstri mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Orman endüstri mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına giriş yapmalıdır. Üniversite sınavında yeterli puanı alan bireyler, Orman Endüstri Mühendisliği bölümünü tercih etmelidir. Bu bölümde dört sene eğitim alan ve başarıyla mezun olan bireyler, orman endüstri mühendisi unvanını alabilir ve kariyer hayatına başlayabilir. Serbest meslek mensubu olarak çalışmak için ise bazı detaylar bulunmaktadır.
• Fabrika için gerekli olan ağaç türünü belirlemek ve satın alma işlemini yapmak,
• Ağaç hammaddelerinin işlenmesini sağlamak,
• Üretim hattını geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmalar yürütmek,
• Kaliteyi arttıracak ve maliyeti düşürecek çalışmalar yürütmek,
• Gerekli olan makineleri ve personel sayısını belirlemek. Makineler için yönetim ekibiyle görüşmek, personeller için insan kaynaklarıyla görüşmek,
• Riskleri değerlendirmek ve önüne geçmek için çalışmalar yürütmek,
• Üretim hattını izlemek ve işleme süreçlerinin kusursuz çalıştığından emin olmak,
• İşe yeni başlayan personelleri yönlendirmek ve eğitim vermek,
• Diğer personeller, mühendisler ve yönetim üyeleriyle iş birliği içerisinde çalışmak.
Orman Endüstri Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.100 TL - 13.700 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2022 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Orman Endüstri Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Orman Endüstri Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Orman Endüstri Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış