Başlıklar
Üretim hattından gelen ürünlerin, düzgün bir şekilde kutulanmasını ve müşterinin isteklerini karşılamasını sağlayan kişilere Paketleme Mühendisi denir. Paketleme mühendisleri, firmanın üretmiş olduğu paketlemeyi ya da müşteri tarafından istenen özel paketlemeyi belirler ve ürünlerin bu şekilde sevk edilmesini sağlar.
Paketleme mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Paketleme mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Üniversite sınavında, sayısal alanda yeterli puanı elde eden bireyler Makine Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği gibi ilgili bölümlerden birini tercih etmeli ve dört sene eğitim almalıdır. Dört senelik eğitimi tamamlayan ve başarıyla mezun olan bireyler, bir firmanın paketleme bölümünde bir süre çalışarak mühendis unvanını alabilir.
• Ambalajların sağlam ve kullanıcı tarafından kolayca açılabilmesi için tasarımlar yapmak,
• Paketlemede çalışan personelleri denetlemek ve vardiya sistemini belirlemek,
• Paketleme sisteminden en iyi şekilde verim alınmasını sağlamak,
• Paketlemede ihtiyaç olan; program, bilgisayar, yazıcı, etiket makineleri ve personelleri belirlemek,
• Belirlenen ihtiyaçların tedarik edilmesi için ilgili yetkili ve departmanlarla görüşmek,
• Stokları takip etmek ve eksik stokların tamamlanması için üretim hattı ile görüşmek,
• Ürünlerin düzenli bir şekilde palete koyulmasını ve yerleştirilecek araca uygun bir şekilde dizilmesini sağlamak,
• Paketlemede çalışan vardiya amirleri ve personeller ile iş birliği içerisinde çalışmak.
Paketleme Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.200 TL - 6.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Paketleme Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Paketleme Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Paketleme Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış