Başlıklar
Firmalarda, makinelerin ve ekipmanların düzgün bir şekilde çalışması için düzenli aralıklar ile bakım yapan kişilere Periyodik Bakım Mühendisi denir. Periyodik bakım mühendisleri, firmaya ait olan tüm makinelerin ve ekipmanların güvenliğinden, kontrolünden ve tamirinden sorumludur.
Periyodik bakım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Periyodik bakım mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Üniversite sınavında yeterli puanı elde eden bireyler, sayısal bölümlerden olan Makine Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği bölümlerinden birini tercih etmeli ve dört yıl eğitim görmelidir. Dört yıllık eğitimi tamamlayan ve başarıyla mezun olan bireyler, periyodik bakım mühendisi olarak görev alabilir. Bunun yanı sıra yurt dışında Operasyon ve Bakım Mühendisliği bölümünü bitiren bireyler de, Türkiye’de aynı unvanda çalışabilir.
• Makinelerin ve ekipmanların bakımı için planlamalar yapmak ve uygulamak,
• Makinelerin ve ekipmanların anlık bozulması durumunda müdahale etmek ve arızayı tespit etmek,
• Tespit edilen arızaların mümkünse gün içerisinde düzelmesini sağlamak,
• Arızanın oranım süreci uzayacaksa, üretim hattındaki yöneticilere bunu bildirmek ve süre vermek,
• Makine ve ekipmanlar için alınan parçaların monte işlemini yapmak,
• Makineler ve ekipmanlar için gerekli olan parçaların yedeğini tedarik ettirmek ve stoklamak,
• Stoklanan parçaların güvenliğini sağlamak.
Periyodik Bakım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 4.500 TL - 8.200 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2022 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Periyodik Bakım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Periyodik Bakım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Periyodik Bakım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış