Başlıklar
Sistemlerin, tezgahların, devrelerin ve sistematik diğer araçların montaj işlemlerini yapan kişilere Pnömatik Mühendisi denir. Pnömatik mühendisleri genel olarak; madencilik, diş hekimliği, inşaat ve benzeri sektörlerde görev almaktadır. Hidrolik alanlarda tasarım, proje, montaj ve onarım işlemleriyle sorumludur.
Pnömatik mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Pnömatik mühendisi olmak isteyen bireyler lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alandan yeterli puanı almalıdır. Üniversitelerde; Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Havacılık ve Uzay Bilimleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekanik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve ilgili diğer mühendislik bölümlerinden birinde dört sene eğitim almalı ve başarıyla mezun olmalıdır. Daha sonra Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği tarafından yapılan 3 günlük kursu tamamladıktan sonra sınava girmeli ve başarı elde etmelidir. Bu şartları karşılayan bireyler, pnömatik mühendisi unvanını alabilir ve iş hayatına başlayabilir.
• Elektrohidrolik - elektropnömatik ve hidrolik – pnömatik sistemlerin devre tasarımını yapmak,
• Tasarımlar için gerekli olan kişi sayısını belirlemek,
• Tasarımların montaj işlemlerini yapmak,
• Kontrol sistemleri kurarak, ayarlanabilir olmasını sağlamak,
• Testler yapmak ve sorunları tespit etmek,
• Tespit edilen sorunlara kalıcı, yenilikçi ve etkili çözümler üretmek,
• Devrelerin bakım ve onarım işlemlerini yaparak verim alınmasını sağlamak,
• Personel, mühendis ve yetkililer ile iş birliği yapmak.
Pnömatik Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 4.100 TL - 7.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Pnömatik Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Pnömatik Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Pnömatik Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış