Başlıklar
Plastik ve kauçuk gibi maddeler ile çalışan, diğer maddeler ile etkileşimini inceleyen kişilere Polimer Mühendisi denir. Günümüzde popülerleşmeye başlayan malzeme mühendisliğinin bir benzeri olan polimer mühendisleri, üretim hattında daha sağlam ürünler yapılması için etkin bir rol oynamaktadır.
Polimer mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Polimer mühendisi olmak isteyen bireyler, ilk olarak lise veya dengi bir okuldan mezun olmalıdır. Daha sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda yeterli puanı almalıdır. Sayısal alanda yeterli puanı alan bireyler ilk tercih olarak Polimer Mühendisliği bölümünü tercih edebilir. Bunun yanı sıra Kimya Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği ve Metalurji Mühendisliği bölümlerinden birisini de tercih edebilirsiniz. Ancak bu bölümlerden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmanız gerekmektedir. Bu bölümlerin birinde dört sene eğitim alan ve gerekli olan yüksek lisansı yapan, başarıyla mezun olan bireyler, polimer mühendisi olarak kariyer hayatına başlayabilir.
• Polimer malzemelerini iyileştirecek çalışmalar yürütmek,
• Yeni malzemelerin üretilmesi için diğer malzemeler ile uyumluluğunu kontrol etmek,
• Dayanıklılık ve diğer çeşitli testleri yaparak malzemelerin sağlamlığını öğrenmek,
• Üretilen malzemelerin daha iyi bir yapıya sahip olması için çalışmalar yürütmek,
• Polimer üretim hattını kontrol etmek ve sorunları gözlemlemek,
• Tespit edilen sorunlara yönelik, iyileştirici çözümler yürütmek ve takibini yapmak,
• Performans değerlendirmeleri yapmak ve makineleri denetlemek.
Polimer Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 4.100 TL - 7.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Polimer Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Polimer Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Polimer Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Serpil Songül
1 yıl önce