Başlıklar
Bir proje için gerekli olan her şeyi belirleyen, hesaplamalar yapan ve danışmanlık sağlayan kişilere Proje Mühendisi denir. Proje mühendisi, bir firmanın yapmak istediği projeyi değerlendirir ve maliyet hesaplaması yaparak firmaya bilgilendirmelerde bulunur. Proje mühendisleri sahada inceleme yaparken, ofiste yazılımlar aracılığıyla projeyi detaylandırır.
Proje mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Proje mühendisi olmak isteyen bireyler, ilk olarak lise veya dengi bir okulu tamamlamalıdır. Daha sonra, üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda yeterli puanı almalıdır. Yeterli puanı alan bireyler, mühendislik fakültelerinden birini tercih etmelidir. Dört yıl eğitim alan ve başarıyla mezun olan bireyler, proje mühendisi unvanını alabilir. Sektöre göre firmalar ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olmuş bireyler tercih etmektedir.
• Projelerin hazırlanması için sahayı incelemek,
• Projelerin hazırlanması için gerekli olan ekipmanları, malzemeleri, araçları ve insan gücünü hesaplamak,
• Saha ve ofis arasında koordinasyon sağlamak,
• Müşterilere danışmanlık hizmeti sağlamak ve proje hakkında düzenli bilgilendirmelerde bulunmak,
• Projenin yapım aşamasında iş sağlığına ve güvenliğine uyulmasını sağlamak,
• Riskleri değerlendirmek ve önüne geçmek için çalışmalar yürütmek,
• Diğer departmanlar ile ilgili konularda görüşmeler yapmak ve toplantılar düzenlemek,
• Çıkartılması düşünülen ürünler için çalışmalar yürütmek ve tedarikçilerle iletişim kurmak,
• Halihazırda var olan ürünlere iyileştirme çalışmaları yaparak, veriminin arttırılmasını sağlamak,
• Mühendisler ve personeller ile iş birliği içerisinde çalışmak.
Proje Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.100 TL - 9.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Proje Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Proje Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Proje Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış