Başlıklar
Teknoloji, pazarlama ve üretim gibi önemli süreçleri birbirine bağlayan, yeni tasarımlar ve fikirler üreten kişilere Tasarım Mühendisi denir. Tasarım mühendisleri, bir firmanın yükselişi önemli rol oynamaktadır.
Tasarım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Tasarım mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Üniversite sınavında, sayısal alandan yeterli puanı alan bireyler; Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinden birini tercih etmelidir. Bu bölümlerin birinde dört sene eğitim alan ve başarıyla mezun olan bireyler, tasarım mühendisi olarak bir firmada işe girebilir.
• Müşterinin ihtiyaçlarını belirler, talebini alır ve ona göre ürün tasarımını yapar,
• Tasarlanan ürün için teknik çizimler yaparak, projeyi destekler,
• Yeni ürünler için kullanılacak olan malzemeyi ve maliyeti hesaplar,
• Ürünlerin prototipini tasarladıktan sonra birçok test yapar ve sorunları keşfeder,
• Keşfettiği sorunlara kalıcı, yenilikçi ve etkili çözümler getirerek, ürünün kararlı sürüme geçmesini sağlar,
• Tasarımda ilişkili olan yazılımları aktif bir şekilde kullanır,
• Üretim hattında meydana gelen sorunları belirler ve kalıcı çözümler üretir,
• Rakip firmaları, dost firmaları ve diğer benzer firmaları analiz etmek ve yeni ürünlerini takip etmek,
• Yeni keşfedilen ürünlerden uygun olanlarını tedarik etmek ve kendi firması için tekrar tasarlamak.
Tasarım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 4.100 TL - 7.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2021 yılı için ortalama 4.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 145 bin TL'dir.
Tasarım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Tasarım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Tasarım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış